SAFARIRESA 12 DAGAR

Avgångar:
1 mars 2024
5 mars 2024 

4 oktober 2024

18 oktober 2024


  PRIS PER PERSON:


  1-4 pers 27.495 kr

  5-8 pers 26.495 kr

  (Anmälningsavgift 2.780 kr)
      


  Enkelrumstillägg 6.500 kr

Priser och tillval - Safariresa 12 dagar

PRIS:  1-4 pers 27.495 kr
          5-8 pers 26.495 kr
(Anmälningsavgift 2.780 kr)

Enkelrumstillägg 6.500 kr

Se ovan vad som ingår i priset.

Notera att det ingår 5 st Gamedrives i Mjejane Game Reserve, men det finns 6 tillfällen att välja på under er vecka, man väljer de dagar som passar dig bäst eller så kostar det 350 kr för den 6:e safarituren om man önskar det

De ”lediga” tillfällena vid Mjejane erbjuds egen tid tex läsa en bra bok, ta ett dopp i poolen vid vår lodge, simtur i områdes gemensamma pool, spela pingis el biljard eller varför inte ta ett glas öl/vin i baren på resortet eller på utsiktsdäck och kika på djuren som kommer för att dricka i Crocodile River. Eller varför inte njut av en massage vid lodgen.

Det ingår ett valfritt besök hos den tama flodhästen Jessica eller ett besök på Rehabiliteringscenter för utrotningshotade djur i Moloholo, man kan även välja att rida ibland de vilda djuren i Hoedspruit men då tillkommer 750 kr

PROGRAM - safari 12 dagar

Fredag

När ni anlänt till Johannesburgs Flygplats O.R Tambo och ni gått igenom passkontrollen samt hämtat upp bagaget så går ni till anvisad plats som ni får beskrivning på med bokningsbekräftelsen, där kliver ni på *)shuttlebussen som avgår(tiderna erhålls på bokningsbekräftelsen) för avfärd mot Nelspruit där Jörgen väntar på er för att ta oss sista biten till reservatet.

*) Möjlighet till direkttransfer finns, här kan du läsa mer

När vi kört genom reservatet och förhoppningsvis sett dom första djuren så når vi vårt boende på lodgen på kvällen och ni kan i lugn och ro inkvartera er och tvätta av er färddammet innan det är dags för lite genomgång och vår första middag.

Lördag

Ni får sova ut och äta en lätt frukost innan vi tar en promenad runt på området och ner till utsiktsplatsen där vi intar en picknicklunch och ser vilka djur som söker sig ner till floden för att dricka. När vi är åter i huset så har vi någon timme att ta ett dopp i poolen eller bara koppla av innan det är dags för oss att ge oss ut på vår första Gamedrive (safaritur i öppen bil/jeep)

När vi är åter i lodgen så blir det lite drickbart (för de som önskar) och tid att dela minnen och foton innan det blir middag och lyssna på nattens ljud framför brasan

Söndag

Tidig morgon och väckning kl 4.46, det finns kaffe och te för dom som önskar, för att sedan sitta upp på jeepen för att ge oss ut för att se solen gå upp och nya upplevelser.

När vi är åter och uppfyllda av intryck så serverar vi en brunch. Sedan har vi ledigt några timmar innan vi serverar en lättare lunch för dom som beställt det.

Kl 15 kommer vår guide och vi ger oss ut på ytterligare en gamedrive, därefter återfärd till lodgen och lite så blir det lite tid att ladda ner dagens bilder och ta en dusch innan det är dags för middag.

Måndag

En förmiddag för att koppla av eller ta del av era förbokade aktiviteter (dessa aktiviteter måste bokas innan avresa)
Ni kan promenera ner till utsiktsplatsen, gå och ta ett dopp i den stora gemensamma poolen eller kanske spela lite biljard eller pingis. Eller sitta vid huset och läsa en bok och se om det kommer några djur och vandrar förbi på sin väg till floden. Det går också att boka massage (måste dock göras senast lördag för att kunna garanteras).

Kl 14 är det dags för avfärd från lodgen för avfärd mot gränsen till Swaziland och Matsamo kulturby där vi får ta del av dans och sång och god mat. Vi återkommer till Mjejane lagom för solnedgången för möjlighet att få dagens dos av djur. Kvällen är vigd för lite överraskningar och trevligheter.

Tisdag

Tidig morgon för gamedrive inne i Krugerparken. Vi åker på en heldagssafari där vi under dagen stannar för frukost och picknick lunch på olika rastplatser inne i parken. Mot kvällen återvänder vi till Mjejane och lodgen för att pusta ut efter dagens upplevelser och inta en middag.

Onsdag

Tidig morgon kl 4.45 för Game drive inne i Mjejane När vi är åter i lodgen så blir det brunch. Dagen är sedan ledig för egna akiviteter eller avkoppling vid någon av poolerna eller vid utsiktsplatsen, det finns också tid för massage eller någon annan förbokad aktivitet.

Torsdag

Dags för vår sista dag i Mjejane, tidig morgon för Game drive. Efter återkomsten till lodgen intar vi en brunch för att sedan ha några timmar för avkoppling och börja packa väskan. Kl 15 är det dags för en sista Game drive i Mjejane.

På kvällen så har vi vår avskedsmiddag för Mjejane och avslutar ute framför brasan.

Fredag

Efter frukost så är det dags för avfärd mot nästa äventyr. Resan tar 4 timmar varav den sista timmen sker genom reservatet Manyeleti. Efter incheckning så åker vi på en eftermiddags gamedrive när vi är åter vid vår inkvartering får vi middag vid lägerelden.

Lördag

Tidig morgon och gamedrive, när vi är åter i campen så blir det frukost för att vi sedan får några timmars vila och lite gemensamma aktiviteter och dela våra upplevelser från den gångna veckan innan det är dags för en eftermiddags gamedrive. Vi avslutar dagen med en middag vid lägerelden.

Söndag

Tidig morgon och gamedrive i Manyeleti och efter det en god frukost innan det är är dags för avfärd för resa genom Manyeleti mot Hoedspruit området för dagens aktiviter (vilka vi bestämmer innan avfärd från Sverige). Sedan så checkar vi in på vårt boende för middag (ingår ej)

Måndag

Efter frukost så åker vi vidare via Panoramaroute genom bergen och stannar på olika utsiktsplatser för att uppleva de fina vyerna, vi stannar för lunch (ingår ej) i Graskop. Efter lunch får de våghasliga göra sina hopp i ”The Big swing”. Vi fortsätter vår resa genom den gamla gruvstaden Pilgrimrest för att mot kvällningen nå vårt boende i det lilla mysiga samhället Dullstroom. Vi äter en gemensam middag (ingår ej) på en trevlig och bra restaurang.

Tisdag

Efter frukost på hotellet så åker vi några kilometer till Bird of Prey, ett center för att rädda och återplantera rovfåglar.

Efter vårt besök åker vi mot Johannesburg och flygplatsen O.R Tambo, vi stannar för lunch (ingår ej) på vägen.
När vi når flygplatsen så får vi pusta ut efter vad vi hoppas ska vara en upplevelse ni tar med er för resten av ert liv.

TREVLIG RESA!

Detta är en beskrivning av vad vi hoppas kunna genomföra. Det kan bli ändringar i programmet om detta krävs, vi tror dock vi inte kommer göra er besvikna.

Vad INGÅR i safariresa 12 dagar

7 nätters boende i del av dubbelrum i Badger Bush lodge med badrum och AC i Mjejane Game Reserve (en del av Krugerparken)

2 nätter i Manyeleti Game Reserve i Greater Kruger

2 nätter i del av dubbelrum på hotell/guesthouse

Frukostar, lunch och middagar enligt program samt dricksvatten och kaffe dagligen

1 picknicklunch på sundeck vid Crocodile River

5 guidade safariturer i Mjejane Game Reserve

1 heldagssafari i Krugerparken

Ett besök i kulturby med sång och dans

4 guidade safariturer i Manyeleti i Greater Kruger

En aktivitet i Hoedspruitområdet enligt överenskommelse

Panoramaroute med besök på olika utsiktsplatser.

Ett hopp i ”The big Swing” i Graskop (för ungdom eller den som vågar)

Besök på Bird of Prey and Rehabilitation Centre (fascinerande uppvisning av rovfåglar på ett rehabcenter)

Svensk reseledare under hela programmet förutom i transferbussen t.o.r flygplatsen)

Transfer t.or Johannesburg och mellan alla platser enligt programmet.

Pris per person från 26.495 kr
(Anmälningsavgift 2.780 kr)

Liten grupp på max 8 pers

I priset ingår INTE:

Flyg Sverige-Johannesburg

Måltider utöver de som beskrivs i programmet

Avbeställningsförsäkring

Reseförsäkring

Visum (behövs vanligtvis inte för svenska medborgare)

Vaccinationer

Personliga förnödenheter

Personliga utgifter, övriga drycker och dricks

Tillköp av extra utflykter/arrangemang

Enkelrumstillägg

Svensk reseledare på transferbussen t.o.r flygplatsen

Allt som inte nämnts under ”I vår resa ingår"